CONTACT

Fotografia mea
Sindicatul "EL PROMETEU"
Presedinte - AUREL AXINE Mobil: 0763.644.817 - Tel/Fax: 0231.53.10.21. E-maill: sindicatulelprometeu@yahoo.com Adresa:MUN. BOTOSANI, STR. MARCHIAN NR.5 (CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR) ETAJ 2, CAMERA 13 - JUD. BOTOSANI ***Sindicat AFILIAT LA CONFEDERATIA NAŢIONALĂ SINDICALA “CARTEL ALFA”
Vizualizați profilul meu complet
miercuri, 28 decembrie 2011

AVEM SINDICAT NATIONAL!!!!

      In sfarsit putem spune ca avem sindicat national. Acest fapt vine in intampinarea numeroaselor solicitari ale colegilor din tara care, datorita noii legi a dialogului social ce incalca in mod flagrant dreptul la libera asociere, se vad in imposibilitatea de a se organiza in sindicate.
      Acum singurul lucru pe care il puteti face este de a lua legatura cu Presedintele Sindicatului "EL PROMETEU" pentru a adera la sindicat.
      Asteptam sa ne contactati.
marți, 27 decembrie 2011

BENEFICIATI DE PREVEDERILE LEGII 284/2010, ANEXA 6B?

       Am pus aceasta intrebare pentru a va determina sa incepeti comentarii pe acest blog. Sunt sigur ca marea majoritate a D-vs nu beneficiati de prevederile Legii salarizarii unice in sensul ca sunteti incadrati pe Statul de functii ca orice, mai putin "Sef Serviciu voluntar pentru situatii de urgenta" studii medii, clasa 50, coeficient 3,35, (conform anexei 6 b).
       Sigur, conform Legii 285/2010 drepturile banesti nu se vor acorda nici in anul 2012 dar, macar ca o reparatie morala, ar trebui sa figuram pe statul de functii ca Sefi S.V.S.U.
       Pentru aceasta ce trebuie sa faceti?
                   - Faceti o cerere catre Consiliul Local prin care solicitati ...."aplicarea Legii 284/2010 Anexa 6b, in sensul incadrarii pe Statul de Functii pe functia contractuala de Sef Serviciu voluntar pentru situatii de urgenta, clasa 50, coieficient de ierarhizare 3,35".
                   - Specificati faptul ca ati luat cunostinta de prevederile Legii 285/2010 si, ca atare, nu solicitati si drepturile banesti conform Legii 284/2010, ci doar incadrarea in functia de Sef SVSU, ca o reparatie morala.
                   - Anexati la cerere Anexa 6b, diplomele d-vs care atesta calificarea si pregatirea (cei care au diploma de Cadru Tehnic, Inspector Protectie civila sau Sef SVSU, diploma de studii, etc)
                   -Cei cu studii superioare, daca nu reusiti sa fiti numiti "Sef Serviciu_ functie de conducere" va sfatuiesc sa cereti functia de Sef svsu - studii medii intrucat, conform legii, cei cu studii superioare pot ocupa posturi de studii medii, si nu invers.
                   -Inregistrati cererea si , cu adresa in fata, dati-o, sub semnatura de primire, sefei Comisiei juridica din cadrul Consiliului Local cu rugamintea de a o analiza si pune in discutie inainte de aprobarea Statului de functii pe anul 2012.
                  - Solicitati raspuns in scris.
                  - Incercati sa convingeti cativa consilieri sa va sustina cauza.
         In cazul in care nu vi se rezolva cererea favorabil veti lua legatura urgent cu Presedintele Sindicatului "EL PROMETEU".
                  ATENTIE: Faceti cererea pana in Revelion pentru a  prinde prima sedinta de C.L. din 2012!
          Iar acum, dati-mi voie, ca pe aceasta cale, sa va urez Sarbatori fericite, un An Nou plin de impliniri si bucurii si tot ce intelegeti prin cuvantul "FERICIRE".
                                                                La multi ani!
                                 AUREL AXINE - Presedintele Sindicatului "EL PROMETEU"
duminică, 20 noiembrie 2011

Sindicatul Judetean "EL PROMETEU" al personalului angajat din S.V.S.U./S.P.S.U. si Protectie civila

     Prin Sentinta civila nr.2032 din 30 Martie 2011 Judecatoria Botosani admite cererea de inregistrare in Registrul Special al Instantei a Sindicatului Judetean "EL PROMETEU" al personalului angajat din Serviciile Voluntare/Private pentru Situatii de Urgenta Botosani, cu sediul in Str. Marchian, nr. 5, (Casa de Cultura a Sindicatelor), etaj 2, camera 13, jud. Botosani.

PROCES VERBAL DE CONSTITUIRE
A  SINDICATULUI „EL PROMETEU” BOTOŞANI

Încheiat astăzi, 18 martie 2011

Noi, salariaţii serviciilor voluntare/private pentru situaţii de urgenţă, menţionaţi în tabelul anexă, pe baza liberului consimţământ, în conformitate cu prevederile Legii nr. 54 / 2003 (Legea sindicatelor), am hotărât în unanimitate constituirea Sindicatul judeţean EL PROMETEU al personalului angajat al Serviciilor Voluntare/Private pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, organizaţie sindicală la care urmează a avea calitatea de membri fondatori. În documentele oficiale este autorizată şi folosirea denumirii prescurtate Sindicatul EL PROMETEU Botoşani.
Totodată, noi, în calitate de membri fondatori, am aprobat:
-         Statutul Sindicatului „EL PROMETEU”, în forma anexată prezentului Proces-verbal şi parte integrantă al acestuia;
-         Lista membrilor din organele de conducere (Preşedinte, Biroul Permanent şi Biroul Executiv);
-         Afilierea la structurile sindicale din cadrul C.N.S. Cartel ALFA”;
-         Împuternicirea specială a d-lui Oroşanu Marius-Leonardo pentru a depune la Judecătoria mun. Botoşani cererea de dobândire a personalităţii juridice de către Sindicatul „ EL PROMETEU” Botoşani.
Denumirea: Sindicatul „EL PROMETEU” Botoşani
Sediul: loc. Botoşani, str. Marchian nr. 5 (Casa de Cultură a Sindicatelor), et. 2, cam. 13, jud. Botoşani
Statutul: anexat prezentului Proces-verbal şi parte integrantă al acestuia.
Organele de conducere ale sindicatului:
a)      Adunarea Generală
b)      Biroul Executiv
c)      Biroul Permanent
d)      Preşedinte.
Membrii organelor de conducere ale Sindicatului „ EL PROMETEU ” Botoşani:
                        Preşedinte:                          AUREL AXINE
                        Biroul Permanent:    
Preşedinte:                AUREL AXINE
Prim-vicepreşedinte: DANUT SCUMPIERIU
Secretar General:                    (vacant)
                        Biroul Executiv:        
Preşedinte:                AUREL AXINE
Prim-vicepreşedinte: DANUT SCUMPIERIU
Secretar General:                    (vacant)
Vicepreşedinte:         NICOLAE BILDEA
Vicepreşedinte:                        (vacant)
Vicepreşedinte:                        (vacant)
Vicepreşedinte:                        (vacant)

Datele personale ale membrilor organelor de conducere sunt menţionate în tabelul anexat prezentului Proces - verbal de constituire şi face parte integrantă din acesta.
      In prezent Sindicatul "EL PROMETEU" Botosani este afiliat la CONFEDERATIA NAŢIONALĂ SINDICALA “CARTEL ALFA”  si in curs de afiliere la Federatia Sindicatelor Politistilor si Personalului contractual din Romania
      Presedintele sindicatului, D-l  AUREL AXINE a realizat deja contacte cu Sefi S.V.S.U. din 12 judete printre care: Iasi, Bacau, Braila, Vrancea, Suceava, Bistrita Nasaud, Satu- Mare, Arad, Alba, Dolj, Mures, Vaslui,
      Intrucat noua Lege a Dialogului Social ingradeste in mod grosolan dreptul constitutional la libera asociere, in totala contradictie cu legile si normele europene in domeniu, dumneavoastra, dragi colegi din S.V.S.U./S.P.S.U. si Protectie civila din judetele tarii,  nu puteti sa va constituiti in sindicate ca "EL PROMETEU" intrucat  Art.3 alin. 2 prevede: (2) Pentru constituirea unui sindicat este necesar un număr de cel puţin 15 angajaţi dintr-o unitate angajatoare.
     La solicitarea unui numar mare de colegi din tara, Presedintele Sindicatului "EL PROMETEU", D-l AUREL AXINE, sustinut de Biroul Executiv a filialei Botosani a "CARTEL ALFA", filiala condusa de D-l Presedinte MARIUS OROSANU, incearca sa gaseasca o rezolvare legala prin transformarea sindicatului "EL PROMETEU" din sindicat judetean in sindicat NATIONAL .
     In urmatoarele zile vom depune la Judecatoria Botosani o cerere de modificare a Statutului Sindicatului "EL PROMETEU". Sper sa primim unda verde. Va vom tine la curent cu noutatile.