CONTACT

Fotografia mea
Sindicatul "EL PROMETEU"
Presedinte - AUREL AXINE Mobil: 0763.644.817 - Tel/Fax: 0231.53.10.21. E-maill: sindicatulelprometeu@yahoo.com Adresa:MUN. BOTOSANI, STR. MARCHIAN NR.5 (CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR) ETAJ 2, CAMERA 13 - JUD. BOTOSANI ***Sindicat AFILIAT LA CONFEDERATIA NAŢIONALĂ SINDICALA “CARTEL ALFA”
Vizualizați profilul meu complet
joi, 12 ianuarie 2012

NE-AM BUCURAT DEGEABA

      Guvernul lui Boc a anuntat cu surle si trambite ca in anul 2012 salariul minim brut pe tara creste la 700 lei. Cred ca fiecare s-a bucurat la auzul vestii, in speranta ca in acest an ii va fi marit cat de cat salariul.
      Daca veti cauta pe internet veti gasi fel de fel de grile, fel de fel de coeficienti de crestere salariala, fel de fel de calcule. Din informatii autorizate va pot spune ca pana in prezent nu exista nici un contract de munca unic la nivel national in vigoare pentru anul 2012, inregistrat la Ministerul Muncii. Deci, prin deductie rezulta ca nu exista nici coeficienti care sa se aplice la nivel national.
      Odata cu abrogarea legii 130/1996, cea care reglementa contractele colective de munca, inclusiv cel unic la nivel national, aceste contracte de munca si-au pierdut valabilitatea. De la intrarea in vigoare a Legii nr. 62/13 mai 2011 - Legea dialogului social, la Ministerul Muncii nu a fost inregistrat nici un contract de munca unic la nivel national. Deci, si in cazul nostru, al bugetarilor salariile sunt inghetate si pentru anul 2012. Inca o gogoasa rasuflata cu semnatura "Boc".

0 comentarii: