CONTACT

Fotografia mea
Sindicatul "EL PROMETEU"
Presedinte - AUREL AXINE Mobil: 0763.644.817 - Tel/Fax: 0231.53.10.21. E-maill: sindicatulelprometeu@yahoo.com Adresa:MUN. BOTOSANI, STR. MARCHIAN NR.5 (CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR) ETAJ 2, CAMERA 13 - JUD. BOTOSANI ***Sindicat AFILIAT LA CONFEDERATIA NAŢIONALĂ SINDICALA “CARTEL ALFA”
Vizualizați profilul meu complet
luni, 19 martie 2012

In sfarsit un avantaj palpabil de a fi membru de sindicat

SISTEMUL ALFA
“Impreuna aducem schimbarea”

1.      Ce este cardul ALFA?
a.     Cardul ALFA este un card bancar cu tripla functie: LEGITIMATIE SINDICALA, CARD DE DEBIT si CARD DE REDUCERI la partenerii Fundatiei SISTEMUL ALFA. Cardul este GRATUIT pentru fiecare membru de sindicat.
2.      Cum poate fi utilizat cardul ALFA?
a.     Pentru a putea beneficia de toate avantajele SISTEMULUI ALFA, membru de sindicat ar trebui sa puna bani pe cardul ALFA si sa plateasca cu el la comercianti. Banii pot proveni, fie din salariu, fie din depuneri (fara comision).
3.      Care sunt avantajele SISTEMULUI ALFA
a.     Avantajele din partea bancii: card si cont GRATUIT, internet, telefon si direct debit GRATUIT, Cash back, reduceri la credite
b.     Avantaje din partea partenerilor: reduceri fixe la produsele/serviciile lor.
c.     La un salariu de aproximativ 250 euro, intr-un an se pot face economii, in medie, de 350 euro. Asta inseamna aproximativ un salariu si jumatate in plus pentru membru de sindicat, DOAR PENTRU CA ESTE MEMBRU ALFA.
4.      Cum se face colectarea cotizatiei sindicale?
a.     Fiecare membru va avea deschis la UNICREDIT TIRIAC BANK un cont gratuit, in care isi va putea vira salariu SAU va putea depune bani (fara comision). Din acest cont, lunar i se va retrage cotizatia sindicala, AUTOMAT, fara costuri suplimentare (comisioane). Cotizatia va fi virata in trei conturi separate: contul sindicatului, contul federatiei si contul confederatiei
b.     Temporar, daca sindicatul considera oportun, el va putea face in continuare colectarea cotizatiei si va putea vira el mai departe in doua conturi distincte (federatie si confederatie) cotizatia datorata pentru: numarul de carduri = numarul de membri
c.     Daca un membru, nu va plati timp de 3 luni cotizatia sindicala, I se vor retrage toate beneficiile de pe card (cele bancare si cele de la parteneri), el ramanand cu o legitimatie sindicala
5.      Cum se va face deductibilitatea cotizatiei sindicale pe noul sistem ?
a.     In cazul colectarii cotizatiei pe statele de plata se face deductibilitatea cotizatiei direct de catre sistemul de calcul al salariului al angajatorului
b.     In cazul cotizatiei retinute automat pe card, sindicatul elibereaza la sfarsitul anului fisa fiscala F2 prin care stabileste valoarea varsata efectiva de cotizatie si deductibilitatea anuala aferenta.
6.      Are banca suficiente bancomate de unde imi pot scoate salariu lunar ?
a.     Pe langa bancomatele UNICREDIT TIRIAC BANK, banca a oferit o tranzatie lunara GRATUITA, la orice bancomat de la orice banca din tara.
b.     Pentru orice companie care are peste 400 de carduri active, banca se obliga sa introduca un ATM in incinta companiei.
7.      Care sunt pasii urmatori?
a.     In luna aprilie, pe data de 2, va porni proiectul pilot impreuna cu UNICREDIT TIRIAC BANK, in care vor putea intra toate sindicatele doritoare, pe langa cele desemnate deja.
b.     In lunile aprilie si mai se vor incheia contractele cu partenerii principali ai SISTEMULUI ALFA
c.     Din luna iulie se va porni, in paralel, in toata tara, emiterea cardurilor ALFA. Avem in plan ca in MAXIM un an sa emitem 1.000.000 de carduri.
marți, 13 martie 2012

Declaratia 230 - 2% din impozitul pe salariu

      O noua oportunitate pentru sindicat si pentru D-vs, depunerea Declaratiei 230 privind virarea a 2% din impozitul pe salariu in contul sindicatului "EL PROMETEU". Este un drept al D-vs si puteti uza de el intrucat veti avea unele avantaje din partea sindicatului.
      As vrea sa va implicati mai mult lasand comentarii sau pareri ( pro si contra) la materialele publicate pe blog.
                                     Presedintele Sindicatului "EL PROMETEU",
                                                                  AUREL AXINE