CONTACT

Fotografia mea
Sindicatul "EL PROMETEU"
Presedinte - AUREL AXINE Mobil: 0763.644.817 - Tel/Fax: 0231.53.10.21. E-maill: sindicatulelprometeu@yahoo.com Adresa:MUN. BOTOSANI, STR. MARCHIAN NR.5 (CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR) ETAJ 2, CAMERA 13 - JUD. BOTOSANI ***Sindicat AFILIAT LA CONFEDERATIA NAŢIONALĂ SINDICALA “CARTEL ALFA”
Vizualizați profilul meu complet
joi, 1 octombrie 2015
"ANGAJATII FANTOMA"
DIN SVSU/SPSU SI PROTECTIE CIVILA
          Zilele trecute am constatat cu stupoare faptul ca noi, angajatii din SVSU/SPSU si Protectie Civila nu ne regasim in tabelul din HG 1260/2011 care stabileste astazi sectoarele de activitate, tabel care cuprinde codurile CAEN si activitatile aferente din toate domeniile de activitate.
          Si, ne mai interbam de ce noi nu suntem nicaieri luati in seama?
          Totul pleaca de la cei care ar trebui sa-si faca treaba si nu si-o fac. Iata consecinta faptului ca nu ni se iau in seama demersurile la Guvern, la Parlament, la Ministere si departamente de stat, la IGSU, ITM si alte institutii ale statului.
          Spun aceste lucruri, bazandu-ma pe probe reale. Cum este posibil ca ca o activitate care are un cod CAEN si care se desfasoara aproape in fiecare localitate din Romania, sa nu fie inclusa in HG 1260/2011?
          Noi, personalul angajat din SVSU/SPSU si Protectie civila ne incadram la Cod. CAEN 5419 - Lucratori in servicii de protectie neclasificati in grupele de baza anterioare.
 Aceasta grupa de baza include lucratori din serviciile de protectie neclasificati in alta parte in grupa minora 541 - Lucratori in servicii de protectie.
Grupa de baza 5419 face parte din Grupa minora 541 - Lucratori in servicii de protectie
Lucratorii in serviciile de protectie se ocupa cu protectia persoanelor fizice si a bunurilor impotriva incendiilor si a altor pericole, mentin ordinea si asigura respectarea legilor si regulamentelor.
Grupa minora 541 face parte din Grupa majora 5 - Lucratori in domeniul serviciilor
          Iata, deci, avem cod CAEN si, totusi, suntem invizibili pemtru cei ce legifereaza in Romania. Ne mai miram de ce nu ni se dau drepturile legale? De ce nu suntem luati in seama? De ce nicaieri nu se vorbeste despre noi? De ce, cu toate ca intervenim in situatii de urgenta, uneori inaintea sau fara echipajele de la ISUJ, noi SVSU/SPSU, nu suntem macar amintiti in Mass media?
          Am transmis aceste nemultumiri D-lui Iuliu Hosu - Presedintele Cartel ALFA si am primit promisiunea ca se va rezolva acest neajuns. Indiferent de rezultat va voi tine la curent.
          Apropo la intalnirea pe care am avut-o, personal, in 25 februarie 2014 cu D-l Ministru Raied Arrafat, relatandu-i faptul ca noi parca nici nu existam, ca structuri, in Romania, D-l Ministru mi-a raspuns ca aceasta se datoreaza faptului ca noi, SVSU/SPSU, sintem structuri trecute la Prevenire, or , D-lui stie ca noi facem si interventie si, a promis ca va face demersurile necesare ca noi sa fim trecuti la INTERVENTIE! 
          Toate bune si frumoase dar, pana acum, nu am simtit nici o schimbare. Sa fi ramas doar o simpla promisiune?
          Insp. AUREL AXINE - Presedintele Sindicatului National "EL PROMETEU"