CONTACT

Fotografia mea
Sindicatul "EL PROMETEU"
Presedinte - AUREL AXINE Mobil: 0763.644.817 - Tel/Fax: 0231.53.10.21. E-maill: sindicatulelprometeu@yahoo.com Adresa:MUN. BOTOSANI, STR. MARCHIAN NR.5 (CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR) ETAJ 2, CAMERA 13 - JUD. BOTOSANI ***Sindicat AFILIAT LA CONFEDERATIA NAŢIONALĂ SINDICALA “CARTEL ALFA”
Vizualizați profilul meu complet
joi, 1 octombrie 2015
"ANGAJATII FANTOMA"
DIN SVSU/SPSU SI PROTECTIE CIVILA
          Zilele trecute am constatat cu stupoare faptul ca noi, angajatii din SVSU/SPSU si Protectie Civila nu ne regasim in tabelul din HG 1260/2011 care stabileste astazi sectoarele de activitate, tabel care cuprinde codurile CAEN si activitatile aferente din toate domeniile de activitate.
          Si, ne mai interbam de ce noi nu suntem nicaieri luati in seama?
          Totul pleaca de la cei care ar trebui sa-si faca treaba si nu si-o fac. Iata consecinta faptului ca nu ni se iau in seama demersurile la Guvern, la Parlament, la Ministere si departamente de stat, la IGSU, ITM si alte institutii ale statului.
          Spun aceste lucruri, bazandu-ma pe probe reale. Cum este posibil ca ca o activitate care are un cod CAEN si care se desfasoara aproape in fiecare localitate din Romania, sa nu fie inclusa in HG 1260/2011?
          Noi, personalul angajat din SVSU/SPSU si Protectie civila ne incadram la Cod. CAEN 5419 - Lucratori in servicii de protectie neclasificati in grupele de baza anterioare.
 Aceasta grupa de baza include lucratori din serviciile de protectie neclasificati in alta parte in grupa minora 541 - Lucratori in servicii de protectie.
Grupa de baza 5419 face parte din Grupa minora 541 - Lucratori in servicii de protectie
Lucratorii in serviciile de protectie se ocupa cu protectia persoanelor fizice si a bunurilor impotriva incendiilor si a altor pericole, mentin ordinea si asigura respectarea legilor si regulamentelor.
Grupa minora 541 face parte din Grupa majora 5 - Lucratori in domeniul serviciilor
          Iata, deci, avem cod CAEN si, totusi, suntem invizibili pemtru cei ce legifereaza in Romania. Ne mai miram de ce nu ni se dau drepturile legale? De ce nu suntem luati in seama? De ce nicaieri nu se vorbeste despre noi? De ce, cu toate ca intervenim in situatii de urgenta, uneori inaintea sau fara echipajele de la ISUJ, noi SVSU/SPSU, nu suntem macar amintiti in Mass media?
          Am transmis aceste nemultumiri D-lui Iuliu Hosu - Presedintele Cartel ALFA si am primit promisiunea ca se va rezolva acest neajuns. Indiferent de rezultat va voi tine la curent.
          Apropo la intalnirea pe care am avut-o, personal, in 25 februarie 2014 cu D-l Ministru Raied Arrafat, relatandu-i faptul ca noi parca nici nu existam, ca structuri, in Romania, D-l Ministru mi-a raspuns ca aceasta se datoreaza faptului ca noi, SVSU/SPSU, sintem structuri trecute la Prevenire, or , D-lui stie ca noi facem si interventie si, a promis ca va face demersurile necesare ca noi sa fim trecuti la INTERVENTIE! 
          Toate bune si frumoase dar, pana acum, nu am simtit nici o schimbare. Sa fi ramas doar o simpla promisiune?
          Insp. AUREL AXINE - Presedintele Sindicatului National "EL PROMETEU"

marți, 22 septembrie 2015

A MAI CAZUT O STEA

...Saptamana trecuta, Seful SVSU Borca, jud. Neamt, D-l LIVIU BUZDUGAN, m-a anuntat cu durere in suflet ca un alt coleg de-al nostru a plecat dintre noi in "Lumea celor fara de dor".
      Acel coleg, bun si devotat colectivului din care facea parte, a fost, pana mai ieri, IONICA MREJERU, conducator autospeciala de stins incendii in cadrul SVSU Borca, judetul Neamt..
      A cazut, prea devreme la pamant, rapus de o boala groaznica.
       Regretele noastre sunt tardive. Parerile de rau o sa ne incerce de-acum in colo. Poate am fi putut sa-l ajutam dar n-am facut-o.
      Poate... Pacat!
      Noi, colegii, membrii Sindicatului "EL PROMETEU", suntem alaturi de familia indurerata si greu incercata.
      El, cel care a fost, IONICA MREJERU, va veghea asupra noastra, de acolo, de sus, grijuliu cum a fost intotdeauna.
     Calatorie linistita printre astre si  odihneste-te in pace, IONICA!
     Sincere condoleante familiei indurerate si greu incercate, din partea Sindicatului "EL PROMETEU"
                                                                         Presedinte, Insp. AUREL AXINE
duminică, 13 septembrie 2015

Revenire

        Este ceva timp de cand am postat pe blog ultimul material. Multe persoane ar putea sa creada ca m-am dat batut sau, cum spune o vorba din popor, "m-am dat cu ursul".
        In realitate, am facut demersuri la toate institutiile statului, la Guvern, la Parlament..., dar, pe unde n-am fost?! Rezultatul: vorbe si promisiuni neonorate.
        Intre timp, foarte multi colegi din tara s-au inscris in Sindicat (asi enumera aici: jud. Caras-Severin, jud. Neamt, jud. Vrancea, jud. Braila, jud. Timis, jud. Satu-Mare, jud. Mures, jud. Hunedoara, jud. Botosani etc).
        Cu cat timpul trece, cu atat problemele noastre se inmultesc. Vazand ca institutiile statului sunt politizate si impasibile la problemele noastre, trecand cu vederea falsurile, abuzurile si incalcarea legilor din partea angajatorilor, in ceea ce ne priveste, am ajuns la concluzia ca singura institutie care ne poate da dreptate este Institutia Judecatoreasca.
        Sindicatul "EL PROMETEU", pentru a putea deschide un proces, are nevoie de imputernicirea D-stra, de curajul D-stra de a va lupta cu "sefii"!!!
        Intrucat acest curaj, de cele mai multe ori lipseste, marea majoritate nevrand "sa se puna rau cu seful", aceste procese au demarat mai greu.
        La ora actuala, eu, personal, am deschis, primarului, opt procese civile (castigate toate) si unul penal (pe rol). Din cele opt procese civile, doua au fost la Consiliul National pentru Combaterea Descriminarii - Bucuresti, hotarari prin care, pentru descriminare, hartuire si victimizare, primarul a fost amendat in doua randuri.
        Grupa sindicala Neamt, "luind taurul de coarne", a deschis proces civil Consiliului Local Borca, pentru obtinerea conditiilor speciale de munca (fosta grupa I de munca), conform art 38, alin. (1) din Legea 307/2006, proces care are programata prima sedinta de fond la inceputul lunii Octombrie 2015.
        Deja, si alti membri de sindicat, platitori de cotizatie, si-au anuntat intentia de a deschide procese, prin sindicat (reprezentati de catre mine).
        Atentie: pentru cei descriminati, hartuiti si victimizati, le pot pune la dispozitie copii a celor doua Hotarari a CNCD. Deasemeni, le pot asigura consultanta juridica si reprezentare in instanta prin avocat specializat pe legislatia noastra.
        Si, inca ceva: comentati pe blog (nominal sau anonim), contactati-ma la telefon (vedeti ca numerul vechi nu mai este functional, numarul sindicatului fiind 0763.644.817) sau pe adresa de e-maill. Timpul trece si se pierd bani si drepturi. PACAT!
marți, 19 noiembrie 2013

IN SFARSIT...REZULTATE!

    Dupa nenumarate demersuri, piedici, greutati, atitudine de indiferenta, etc, am obtinut si primele rezultate. Ma refer la "Conditii speciale de munca" (fosta Grupa I de munca) pe care am obtinut-o pentru o parte din membrii cotizanti din judetul Satu Mare. Am mai facut demersuri si pentru alti sindicalisti din Caras Severin si Botosani, pentru care astept rezultatele.
    Ce aduce in plus acest drept castigat:
1. 50% la vechimea in munca;
2. 4 zile in plus la concediul de odihna;
3. cel putin 10% - spor pericol de exploxie
4. cel putin 10% - spor mediu toxic, radiatii...
5. Posibilitatea pensionarii anticipate.
    !!!! Membrii de sindicat, platitori de cotizatie la zi, sa ia legatura cu mine (Presedintele Sindicatului), pentru a incepe demersurile in acest sens.
    Ceilalti colegi (nemembri sau membrii necotizanti) sa incerce sa se descurce pe cont propriu.
NU MAI SCOATEM "CASTANELE DIN FOC" CU MANA ALTUIA. PUNCT.

INITIATIVA PARLAMENTARA

    In data de 08.10.2013, ca urmare a materialului inmanat de catre Insp. AUREL AXINE - Presedintele sindicatului "EL PROMETEU", Deputatul PP-DD Botosani, D-na Liliana Minca a adresat D-lui Liviu Nicolae Dragnea, Viceprim Ministru, Ministrul Dezvoltarii Regionale si administratiei publice, o INTERPELARE cu titlul "S.O.S. Serviciile voluntare pentru situatii de urgenta".
    Prezentand succint situatia in care se afla sefii serviciilor si personalul angajat al SVSU/SPSU, D-na deputat a solicitat raspuns scris si oral la urmatoarele trei intrebari:
   1. "Ce masuri veti lua fata de atitudinea de sfidare a legilor, de catre primari, in aceasta privinta"?
    2. "Daca si cand veti emite un act normativ pentru aplicarea unitara a legislatiei in vigoare privind Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta"?
    3. "Ce solutii propuneti pentru reglementarea situatiei angajatilor acestor servicii si repunerea lor in drepturi"?
*********Pentru a vedea tot materialul intrati pe situl Camerei deputatilor - structuri parlamentate- deputati- in ordinea alfabetica- Minca Liliana- intrebari si interpelari.

    Deci, Dragi colegi, membri de sindicat, pot spune ca am dat drumul bulgarasului de zapada de pe varful muntelui si... asteptam in vale!!!
luni, 29 aprilie 2013

A CAZUT O STEA

 Mai ieri era printre noi. Vesela, blanda, surazatoare, emanand in juru-i raze de bunatate si speranta.
Vorbesc despre colega noastra, ANDUTA COTLOANA, Sefa S.V.S.U Romanesti care s-a suparat pe noi si... a plecat. A plecat in lumea celor buni si drepti , a plecat acolo, sus, printre stele. De astazi, cand vom privi cerul instelat vom sti ca cea mai stralucitoare stea se numeste...ANDUTA.
 Vorbele sunt de prisos.
Dumnezeu s-o odihneasca in pace.
Sincere condoleante familiei indurerate!
                Insp. AUREL AXINE - Presedintele Sindicatului "EL PROMETEU"
             

marți, 26 februarie 2013

PREZENTARE SISTEMUL ALFA - 26 februarie 2013

SISTEMUL ALFA = sistem creat prin asocierea Fundaţiei “Sistemul ALFA”, aparţinând C.N.S. “Cartel ALFA”, cu Unicredit Ţiriac Bank şi cu diverşi parteneri, furnizori de bunuri şi servicii, cu scopul de a oferi facilităţi membrilor de sindicat.

CARDUL ALFA = card GRATUIT emis de Unicredit Ţiriac Bank membrilor de sindicat din cadrul C.N.S. Cartel ALFA, având triplă funcţie: legitimaţie sindicală, card de debit şi card de reduceri la partenerii Fundaţiei “Sistemul ALFA”.


GHID DE EMITERE A LEGITIMAŢIEI / CARDULUI ALFA

Pentru a beneficia de toate facilităţile şi serviciile oferite de către Cartel ALFA şi partenerii săi, membrii de sindicat din organizaţiile afiliate la Cartel ALFA au obligaţia efectuării demersurilor pentru primirea legitimaţiei/cardului ALFA. Demersurile nu implică nici în prezent, nici în viitor, vreo obligaţie de natură financiară, costurile cu emiterea şi administrarea legitimaţiei/cardului ALFA fiind suportate integral de Unicredit Ţiriac Bank. Cheltuielile membrului şi ale sindicatul din care face parte sunt zero lei pe întreaga perioadă de valabilitate a legitimaţiei/cardului ALFA!

Procedura de emitere a legitimaţiei/cardului ALFA este următoarea:
  1. Membrul de sindicat transmite copia actului de identitate liderului sindicatului din care face parte, menţionând pe verso datele sale de contact (telefon fix/mobil, e-mail).
  2. Liderul de sindicat completează adeverinţa de membru de sindicat pentru cei care au adus copia cărţii de identitate şi prezintă aceste documente conducerii filialei Cartel ALFA Botoşani, care contrasemnează adeverinţa şi predă înscrisurile către Unicredit Ţiriac Bank pentru completarea documentaţiei de emitere a legitimaţiei/cardului ALFA.
  3. Membrul de sindicat semnează pe fiecare pagină documentaţia pentru emiterea legitimaţiei/cardului ALFA primită de la Unicredit Ţiriac Bank.
  4. La câteva zile după semnarea documentaţiei, membrul de sindicat primeşte personal, sub semnătură, legitimaţia/cardul ALFA şi poate beneficia de toate facilităţile Sistemului ALFA şi de serviciile Cartel ALFA.

PARTENERII SISTEMULUI ALFA ÎN BOTOŞANI
(negocieri finalizate)

  1. UNICREDIT ŢIRIAC BANK: facilităţile sunt menţionate site-ul www.cartelalabt.ro. Printre facilităţile şi reducerile acordate posesorilor cardului ALFA sunt: dobânzi reduse la credite, comisioane zero pentru tranzacţii sau pentru administrarea contului, bonus de 0,5% la tranzacţiile efectuate cu cardul ALFA etc. Dobânda la descoperitul de cont (overdraft) pentru membii care primesc salariile in contul de la Unicredit Ţiriac Bank este de 11,27%. Pentru a beneficia de facilităţi trebuie să contactaţi reprezentanţii Unicredit Tiriac Bank Botoşani: 0724.288.075 (Albu Gabriela Daniela) sau 0727.721.113 (Colbea Alina Elena). Informaţii despre facilităţile Unicredit şi ale partenerilor din cadrul Sistemului ALFA se pot obţine şi la Info Parteneriat: 021.200.1900 (număr dedicat special posesorilor cardului ALFA de Unicredit Ţiriac Bank).
  2. COSMOTE: facilităţile sunt menţionate site-ul www.cartelalabt.ro, cu precizarea că în acest moment contractul de parteneriat este în renegociere, fiind suspendate clauzele parteneriatului încheiat iniţial.
  3. UNIQA ASIGURĂRI: facilităţile sunt menţionate pe site-ul www.cartelalabt.ro. Printre reducerile acordate se regăsesc: 15% la RCA, 30% la CASCO, 35% la asigurarea facultativă a locuinţelor, 25% la asigurarea de accidente persoane, 35% la asigurarea de răspundere civilă profesională (malpraxis), 10% la asigurarea medicală de călătorii în străinătate etc. Pentru a beneficia de reducere trebuie sunat direct în Call Center Uniqa: 0721.142.222 (Vodafone), 0748.341.341 (Orange), 021.321.11.50 (Romtelecom).
  4. IDEAL OPTIC: are în Botoşani două puncte de lucru unde membrii Cartel ALFA pot beneficia de facilităţile oferite, după cum urmează:
  1. Ideal Optic, str. Marchian nr. 4 (telefon: 0721.22.15.68; 0231.53.11.89). Puncte de reper: Casa Sindicatelor, farmacia Catena, florăria Azaleea.
  2. Ideal Optic, Botoşani Shopping Center (telefon: 0726.12.68.62). Punct de reper: în interiorul locaţiei unde se regăseşte şi Hypermarketul Carrefour Botoşani.
Facilităţile oferite de Ideal Optic sunt:
- determinari de dioptrii: reducere 100% (GRATUIT)
- orice produs cumparat: reducere 30 %
- control oftalmologic realizat in cabinetele proprii: reducere 50%.
  1. CATENA: se acordă următoarele reduceri direct în farmaciile CATENA, pe baza cardului ALFA:
- pentru produsele proprii: reducere 22%
- pentru OTC-uri, suplimente si cosmetice: reducere 12%
- pentru medicamente cu pretul pana la 65 lei per produs: reducere 12%
- pentru medicamente cu pretul peste 65 lei per produs: reducere 7%
- pentru restul produselor din farmacie (care nu se incadreaza in categoriile de mai sus): reducere 3%
- pentru retetele compensate conform listei trimisa periodic de Partener: reducere 15%.
  1. CHRISTIAN TOUR: posesorii cardului ALFA beneficiază de o reducere de 10% la orice pachet turistic (sejur extern). Detalii despre pachetele turistice şi costurile sejurului: www.christiantour.ro. Pentru a beneficia de reduceri trebuie sunat direct în Call Center 021-313.31.51 (contact pentru aplicarea reducerii si directionarea catre agentia).
  2. ECOMED şi LUX-RO: Cele două firme sunt partenerii locali ai partenerului naţional Regina Maria şi oferă facilităţile acestuia, astfel cum sunt menţionate pe site-ul www.cartelalabt.ro (două abonamente speciale - Basic si Premium, precum şi 10% reducere generală la orice analiză sau consultaţie fără abonament).
  3. TIPCON (Spălătorie auto şi vulcanizare ANL Cişmea) - au semnat contractul şi l-au pus in aplicare, acordând tarife speciale membrilor Cartel ALFA. Reducerile sunt de 25% la fiecare operaţiune. În plus, la această reducere se adaugă facilitatea ca pentru patru operaţiuni de spălare auto (interior şi exterior), o operaţiune va fi gratuită. Exemple de tarife standard (la aceste tarife se aplică reducerea de 25% pentru posesorii cardului ALFA): spălat exterior cu spumă activă - 10 lei; spălat exterior cu jet - 5 lei; spălat interior - 10 lei; spălat motor - 8 lei; ceruit - 5 lei; înlocuit cauciuc - 6 lei; înlocuit roata - 3 lei; echilibrat roata - 5 lei; montat petic camera/cauciuc - 5/7 lei etc. De reduceri beneficiaza atât membrii de sindicat, cât şi familia acestora! Exemplu de tarife pentru membrii Cartel ALFA: demontat/montat 4 anvelope iarnă + echilibrat roţi: 33 lei; spălat interior + exterior: 15 lei (iar pentru membrii fideli 12 lei)!
  4. ADMIR (Comerţ produse alimentare, puncte de lucru în Botoşani, inclusiv program non-stop) - au semnat contractul şi l-au pus in aplicare, acordând o reducere de 5% la toate produsele, cu excepţia ţigărilor.
  5. FIZOMED (Cabinet de fizioterapie şi recuperare medicală) - au semnat contractul şi l-au pus in aplicare cu o reducere de 57% la serviciile de fizioterapie, de 10% la serviciile de kinetoterapie şi de 10% la pilates. Serviciile de fizioterapie ajung astfel la tariful de 3 lei/procedura (în loc de 7 lei).
  6. Partenerii UNICREDIT ŢIRIAC BANK din Botoşani: LUKOIL (benzinărie) - reducere 1%, CHAMADE AUTOMEISTER (service auto) - reducere 3%, JAO RO (papetarie - în curs de finalizare) - 10%.

REPREZENTANŢII CARTEL ALFA AŞTEAPTĂ PROPUNERI CONCRETE DIN PARTEA MEMBRILOR DE SINDICAT PRIVIND EVENTUALI PARTENERI LOCALI ŞI FACILITĂŢILE DORITE DE LA ACEŞTIA!

Detalii despre Sistemul ALFA şi facilităţile acordate membrilor, precum şi orice alte informaţii despre Cartel ALFA Botoşani veţi găsi pe site-ul filialei: www.cartelalfabt.ro, precum şi la sediul din str. Marchian nr. 5 (Casa Sindicatelor), et. 2, cam. 13 sau la telefon 0231.53.10.21 / 0745.96.76.46 (Oroşanu Marius Leonardo).

Cartel ALFA Botoşani - o echipă de profesionişti doar pentru tine!