CONTACT

Fotografia mea
Sindicatul "EL PROMETEU"
Presedinte - AUREL AXINE Mobil: 0763.644.817 - Tel/Fax: 0231.53.10.21. E-maill: sindicatulelprometeu@yahoo.com Adresa:MUN. BOTOSANI, STR. MARCHIAN NR.5 (CASA DE CULTURĂ A SINDICATELOR) ETAJ 2, CAMERA 13 - JUD. BOTOSANI ***Sindicat AFILIAT LA CONFEDERATIA NAŢIONALĂ SINDICALA “CARTEL ALFA”
Vizualizați profilul meu complet
miercuri, 4 ianuarie 2012

CERERRI DREPTURI SEFI SVSU - ADRESA COMISIA JURIDICA DIN CADRUL C.L.

NR………… DIN…………………………….



                                     C A T R E :

CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI………………..

DOMNILOR CONSILIERI

        Subsemnat ul/ta ………………………………… angajat contractual in cadrul Primariei …………… avand functia de ………………., pe statul de functii si de Sef Serviciu voluntar pentru situatii de urgenta conform dispozitiei nr …… din……………… privind reorganizarea si dotarea S.V.S.U., a Regulamentului de organizare si functionare a S.V.S.U. si a celorlalte acte normative care reglementeaza organizarea si functionarea S.V.S.U., va rog sa binevoiti a-mi aproba incadrarea mea pe statul de functii incepand cu anul 2012 pe functia de Sef Serviciu voluntar pentru situatii de urgenta (cod COR 315101), functie contractuala de studii medii, clasa 50, coeficient de ierarhizare 3,35 , in conformitate cu prevederile Legii 284/2010 privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, punctul VI – Administratia publica locala lit. b), anexa care se refera la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta (anexa 1 la aceasta contestatie).
Cunosc prevederile Legii 285/2010 si inteleg sa nu cer decat incadrarea ca sef S.V.S.U. nu si salarizarea conform legii 284/2010.
Anexez deasemeni copie dupa Dispozitia nr …… din……………… privind reorganizarea si dotarea S.V.S.U (Anexa 2), extras din R.O.F. (Anexa 3), extrase din legislatia in vigoare (Anexa 4),  care fac referire la functia de  Sef Serviciu voluntar pentru situatii de urgenta.
Consider, domnilor consilieri, ca legea este facuta sa fie aplicata si ca merit sa primesc din partea dumneavoastra aceasta reparatie morala privind statutul meu in aceasta unitate publica.
Va multumesc.


Data                                                  Sef S.V.S.U. ……………………

                                                                           Semnatura.   





NR………… DIN…………………………….



                                     C A T R E :
CONSILIUL LOCAL AL COMUNEI………………..

DOMNILOR CONSILIERI
        Subsemnat ul/ta ………………………………… angajat contractual in cadrul Primariei …………… avand functia de  Sef Serviciu voluntar pentru situatii de urgenta, va rog sa binevoiti a-mi aproba drepturile prevazute de Legea nr. 307/2006, Art. 38, “ Art. 38. -
(1) Personalul angajat al serviciilor de urgenţă voluntare/private se încadrează în condiţii de muncă similare personalului serviciilor de urgenţă profesioniste.
   (2) Personalul serviciilor de urgenţă voluntare/private are obligaţia să poarte uniformă, echipament de protecţie şi însemne distinctive, ale căror descriere, condiţii de acordare şi folosire se stabilesc prin regulament elaborat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, aprobat prin hotărâre a Guvernului şi publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.
   (3) Consiliul local, administratorul sau conducătorul instituţiei asigură gratuit personalului serviciilor de urgenţă voluntare/private uniforma şi echipamentul de protecţie adecvate misiunilor pe care le îndeplineşte, iar în cazul în care pe timpul intervenţiei i s-au degradat îmbrăcămintea ori alte bunuri personale, îl despăgubeşte în mod corespunzător.”
Art. 38, alin (1) se refera la drepturile pe care le primesc angajatii serviciilor de urgenta profesioniste si anume la :
-         Grupa a II a de munca;
-         Plata orelor de noapte  in cazul interventiilor;
-         Sporul de lucru in conditii grele si mediu toxic;
-         Suplimentul de hrana;
-         Stimulente.
Subliniez faptul ca aceste drepturi le primesc déjà servantii pompieri nu Sefii de echipaj sau chear sefii de servicii, care au si alte drepturi mai “consistente” (anexez copie “fluturas” salar pentru servant pompier)
Domnilor consilieri.
Imi intemeiez cererea pe faptul ca Legile sunt date ca sa fie aplicat in spiritul si litera legii, dar si pe faptul ca am participat la atatea situatii de urgenta pe ploaie, pe ninsoare, pe ger, pe arsita, m-am bagat in foc cu riscu de a ma accidenta sau chear de a-mi pierde viata (…..ATENTIE! Remarca anterioara e pentru cei care chear s-au aflat in atare situatii ca altfel ne facem de CACAO) , fara minimum de echipament de protectie si asta pentru a salva vieti si bunuri.
Ganditi-va , domnilor consilieri , ca si dumneavoastra v-ati putea afla intr-o situatie de urgenta si ca hotararea pe care o veti lua acum ar putea imbunatati considerabil situatia de fapt.
Va multumesc pentru intelegere.

Data                                                  Sef S.V.S.U……………………..

NR……DIN…………………………..



                   C A T R E :

COMISIA JURIDICA
SIN CADRUL CONSILIULUI LOCAL
AL COMUNEI……………………..

         Va transmit alaturat cererea nr……. din…………… privind incadrarea mea ca “Sef S.V.S.U. si cererea nr……..din…………… privind solicitarea drepturilor conform Legii 307/2006 art 38, spre  dezbatere si solutionare.
         Rog raspuns in scris pentru  fiecare cerere in parte.



Data                                                  Sef S.V.S.U. ………………..





         Am primit un exemplar,
         (semnatura Sef Comisie juridical)



NOTA: Adresa se va redacta si semna in dublu exemplar!

12 comentarii:

Anonim spunea...

Bravo omule .. poate ne mai luminam nitzel ca tare ne-au fos ingradite drepturile .. (Mirel)

Sindicatul "EL PROMETEU" spunea...

Pentru cei interesati: va pot trimite (la solicitare) coia unui "fluturas" de salarii a unui servant pompier profesionist (din motive lesne de inteles nu ii voi dezvalui numele)
Cu respect, Presedintele Sindicatului "EL PROMETEU"

Anonim spunea...

as dori si eu un model de cerere pentru promovarea intr-o treapta superioara de salarizare.
Va multumesc anticipat!!!!

Anonim spunea...

as dori si eu un model de cerere pentru promovarea intr-o treapta superioara de salarizare pentru sef svsu la o primarie.
Va multumesc anticipat!!!!

Sindicatul "EL PROMETEU" spunea...

in conformitate cu legislatia in vigoare toate " avansarile "sunt oprite. Totusi, daca asa ceva vi se poate da va rog sa-mi transmiteti datele d-vs pe mailul sindicatului si va voi face cererea respectiva fundamentata pe lege.

Anonim spunea...

Buna ziua!
Sunt sef SVSU la o primarie de comuna si as dorii
sa stiu daca mai pot castiga retroactiv sporul de conducere sau sporul de dispozitiv de la data de cand sunt angajat pe aceasta functie si anume din noiembrie 2008.
Si inca o intrebare, daca a fost bine facuta incadrarea pe aceasta functie ca referent II, cu acelasi salariu pe care il am si la ora actuala.
Va multumesc!

Anonim spunea...

Bună ziua!
Sunt și eu în acceași situație, salariul net este chiar mai mic decât salariul minim pe economie. Cum putem ști care este încadrarea corectă deoarece diferă de la o primărie la alta?
Ceea ce nu mi se pare normal este faptul că muncim 8 ore pe zi și ori de câte ori este nevoie la orice oră din zi sau noapte să participăm la intervenții fără să se țină cont că sunt ore în afara programului de lucru.
Vă mulțumesc!

Anonim spunea...

e chiar o bataie de joc cu incadrarile in salariile acestui tip de personal,mai mic si ca unui om de serviciu si nu se ia o masura de cei care o pot face in acest sens ..fiecare Primarie face ce vrea si cum vrea...

Anonim spunea...

Vă trimit acest mesaj în calitate de președinte al Asociației Regionale Argeș a Serviciilor pentru Siruații de Urgență. Nu avem ststut de sindicat ci de ONG care sprijină activitatea SVSU/SPSU din regiune.
Ne interesează care sunt rezultatele dvs pe linia sprijinirii SVSU/SPSU, în special cele privind drepturile șefilor SVSU, drepturi pe care le-am pierdut cu desăvârșire în ultimii ani. Nici măcar serviciul nu mai există, fiind transformat în department, cu toate că legile specifice susțin obligativitatea înființării SVSU.
Noi funcționăm din octombrie 2008. Am făcut numeroase demersuri la prefectura Argeș, președintele României, prim ministru, președinții camerelor Parlamentului, ministere și IGSU pe problem legate de activitatea șefilor \svsu și încadrarea acestora. Răspunsurile au fost evasive, am fost trimiși de la un department la altul și, în final, am ajuns să nu mai fim șefi SVSU ci inspector, referenți și alte funcții pe care noi nu am dat examen.
Ne interesează o eventuală colaborare cu dvs.
Datele mele de contact: IORDACHE ADRIAN, șef SVSU com. Dobrești, Argeș și președinte ARASSU.
tel 0749017049, a-mail adriancamiiordache@yahoo.com

Anonim spunea...

OMAI 96 DIN 2016 SE PARE CA ESTE INCEPUTUL SFARSITULUI PENTRU SVSU!!! CE SPUNETI? STAM CU MAINILE IN SAN ASTEPTAND "APOCALIPSA"?
ASTEPT SUGESTIILE DUMNEAOASTRA LA TEL. 0763.644.817.
CU STIMA. AUREL AXINE - PRESEDINTELE SINDICATULUI "EL PROMETEU"

Anonim spunea...

OMAI 96 DIN 2016 SE PARE CA ESTE INCEPUTUL SFARSITULUI PENTRU SVSU!!! CE SPUNETI? STAM CU MAINILE IN SAN ASTEPTAND "APOCALIPSA"?
ASTEPT SUGESTIILE DUMNEAOASTRA LA TEL. 0763.644.817.
CU STIMA. AUREL AXINE - PRESEDINTELE SINDICATULUI "EL PROMETEU"

Anonim spunea...

OMAI 96 DIN 2016 SE PARE CA ESTE INCEPUTUL SFARSITULUI PENTRU SVSU!!! CE SPUNETI? STAM CU MAINILE IN SAN ASTEPTAND "APOCALIPSA"?
ASTEPT SUGESTIILE DUMNEAOASTRA LA TEL. 0763.644.817.
CU STIMA. AUREL AXINE - PRESEDINTELE SINDICATULUI "EL PROMETEU"